unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kalmarsundsrevyn kommer hem till dig - tar tvårättersmeny med sig

Rydellarna och Teatervallen har spånat fram ett coronasäkert sätt för att kunna erbjuda Kalmarpubliken lite nyårsrevy med god mat till.
Martin och Anna Rydell har plockat fram 16 klassiska sketcher till Tvårättersrevyn, medan Adam Lindrooz och Therése Nordbäcker står för tvårättersmenyn.
Martin och Anna Rydell har plockat fram 16 klassiska sketcher till Tvårättersrevyn, medan Adam Lindrooz och Therése Nordbäcker står för tvårättersmenyn.
Foto: Martin Palm (stora bilden)/Pressbild/Montage

Adam Lindrooz och sambon Therése Norbäcker som driver Teatervallen är initiativtagare. Den ordinarie restaurangverksamheten ligger nere men de har på sistone erbjudit take away-menyer, bland annat en uppskattad nyårssupé. Samtidigt har revyparet Anna och Martin Rydell fått ställa in sin årliga Kalmarsundsrevy.

– Vi vill ju vara en evenemangsrestaurang så vi funderade på om vi trots allt kan kombinera det här på något sätt, säger Adam Lindrooz.

– Adam och Therése ville göra något för att hålla igång kockarna så då spånade vi fram det här, säger Anna Rydell.

”Det här” har fått namnet Tvårättersrevyn och är en hitkavalkad med 16 utvalda sketcher från de tio tidigare Kalmarsundsrevyerna, som samtliga har filmats.

– Det var inte alls lätt att välja vilka, säger Anna. Först valde jag och Martin ut våra egna godbitar och sedan var det bara att börja sålla!

På måndagen var Rydellarna på Kalmar teater med fotografen Martin Palm och spelade in nya scener där de guidar publiken mellan de klassiska sketcherna, inför premiären på fredag.

Tvårättersrevyn bokar du och ser sedan på skärmen i ditt hem, på datorn eller tv:n via en länk som skickas till dig. I paketet ingår en tvårättersmeny som du samma dag hämtar på Teatervallen.

– Vi presenterade detta i helgen och har redan fått ett gäng bokningar, säger Adam Lindrooz. Särskilt roligt är det när någon bokar upp fyror. Att två par träffas för att se revyn och äta vår mat i hemmet värmer om hjärtat.

Lindrooz påpekar att köket har sina begränsningar, så det kan bli fullbokat även om evenemanget är digitalt.

– Men vi kommer att köra minst fyra fredagar framöver.

Läs mer