Annons

Klara från Kalmar släpper debutsingel: ”Första pusselbiten”

24-åriga Klara Gunnarsson från Kalmar är ett nytt spännande namn i Musiksverige. Den 19 mars släpper Klara, eller Daydream Kelly som hon kallar sig, sin debutsingel Traitor.
Publicerad 16 mars 2021
Daydream Kelly
Daydream KellyFoto: Pressbild

Låten, som Klara har skrivit själv och producerat tillsammans med Kevin Hamring, berör hjärnspöken och om att brottas med sig själv och sina egna tankar. Texten handlar också om att tvivla på sig själv och rädslan av att bli sviken.

– Jag brottas ofta med hjärnspöken som förmodligen alla gör mer eller mindre. Låten börjar ganska mörkt, men den blir mer och mer hoppfull ju längre in i låten man kommer. Jag gillar att ha kontraster, att man inte kan säga om det är en sorglig eller hoppfull låt. Jag vill att det ska kunna vara upp till lyssnaren att tolka hur man upplever musiken. Låten har mycket detaljer och man hör något nytt varje gång man lyssnar på den Jag tycker det är en spännande låt, säger Klara.

Annons

Klara bodde upp till 12-års ålder i Segerstad på Öland och flyttade senare till Kalmar. I gymnasiet pluggade hon musik på Jenny Nyströmskolan där hennes musik främst tog sig uttryck genom akustisk gitarr och sång. Efter gymnasietiden började resan mot en mer experimentell musik med syntar och stämmor.

– Jag var i Los Angeles och pluggade musikproduktion. Där fick jag upp intresset för att göra så mycket som möjligt. Att skriva, spela in och prodda upp låtarna. Jag gillar att vara så independent som möjligt.

Har du några förebilder?

– Ända sedan jag var liten har jag sett upp till Stevie Wonder och hans sätt att skriva musik. Nu för tiden lyssnar jag mycket på Janelle Monáe. Björk är en stor förebild också.

Var kommer namnet Daydream Kelly ifrån?

– Själva namnet kommer av att jag dagdrömmer mycket och att jag ser låtarna lite som dagdrömmar i sig. Jag tycker det är skönt att inte använda mitt riktiga namn för att få lite distans. Det är lättare för mig att inte ta mig själv på för stort allvar och att min musik inte behöver vara ”det här är Klara”.

Just nu befinner sig Klara i Stockholm där hon studerar vid Musikhögskolan och förhoppningarna är att kunna leva på musiken i framtiden.

– Det är självklart drömmen och målet. Att kunna fortsätta med min egen musik och skriva till andra artister. Eftersom jag inte har släppt någon musik tidigare hoppas jag att bygga upp en publik. Jag ser det som ett långsiktigt projekt där jag nu har lagt första pusselbiten.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons