Annons

KLART: Cornelia Jacobs kommer till Kalmar Stadsfest

Destination Kalmar kan på onsdagen presentera den första artisten som är klar för Kalmar stadsfest. Det är ett ordentligt dragplåster, nämligen den tidigare Melodifestivalvinnaren Cornelia Jacobs.
Publicerad 5 april 2023
Cornelia Jakobs spelar på Stortorget lördagen den 12 augusti.
Cornelia Jakobs spelar på Stortorget lördagen den 12 augusti.Foto: Fritz Dölling.

– Det känns jättekul att få hit Cornelia Jakobs, hon har haft ett fantastiskt år och släpper snart ny musik. Nu kommer vi steg för steg att presentera de akter som kommer att spela på Stortorget och Larmtorget under årets stadsfest. Vi har fått ihop ett väldigt bra program med artister i olika genrer – en mix vi är stolta över, säger Pelle Aldestam, som är projektledare för Kalmar Stadsfest, i ett pressmeddelande.

Cornelia Jacbos vann Melodifestivalen 2022 med låten ”Hold Me Closer”. Under året kammade hon hem två Rockbjörnar för Årets genombrott och Årets låt. Hon är dessutom nominerad som Årets nykomling och Årets låt inför Grammisgalan i maj.

Annons

Stadsfesten går av stapeln under 10-12 augusti och det blir i vanlig ordning en blandning av musik, teater, mat, tivoli och andra aktiviteter. Kalmar Stadsfest 2023 arrangeras av Destination Kalmar i samarbete med Kalmar kommun.

– Vi börjar med att släppa akterna på Stortorget och Larmtorget, men som vanligt kommer det att finnas ett starkt utbud även på de andra arenorna samt en liten nyhet på Floras kulle. Vi är många som gör evenemanget möjligt och tillsammans kan vi också erbjuda en stor bredd, vilket är en av Kalmar Stadsfests främsta styrkor. Målet är att så många som möjligt ska hitta något i programmet som passar just dem, säger Marcus Larsson, chef för enheten Evenemang och möten, Destination Kalmar.

Fler programpunkter kommer att presenteras under våren.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons