Annons

KLART: Ny rockfestival till Kalmar

Rocken kommer till Kalmar i festivalform. Nästa sommar arrangeras Rock The Night Festival i Kalmarsundsparken.
Publicerad 25 oktober 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Ett nytt festivalområde i Kalmarsundsparken, precis intill vattnet och med Kalmar slott som backdrop i bakgrunden. Det blir verklighet när några av Sveriges bästa tribute-band kommer till Kalmar för festivalen Rock The Night Festival.

– Vi är enormt glada över att få presentera en helt ny rockfestival i Kalmar. Vi har länge letat efter rätt plats på östkusten och efter dialog med Destination Kalmar känns Kalmar och Kalmarsundsparken helt rätt, säger arrangören Viktor Johansson, i ett pressmeddelande.

Annons

Det kommer att bjudas på hyllningar till storband som Queen, Kiss, Iron Maiden, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Status Quo, ZZ Top och Led Zeppelin.

– Vi vill erbjuda en helhetsupplevelse med ett koncept där mer än bara musiken är dragningskraften. Vi satsar mycket på ett bekvämt festivalområde med fokus på hög service och trivsel. Evenemanget riktar sig till alla musikintresserade som vill uppleva hits med högsta igenkänningsfaktor, njuta av god mat och dryck och ha en fantastisk upplevelse tillsammans med sina vänner. Vi hoppas på att skapa en av sommarens största folkfester i Kalmar.

Förhoppningen är att festivalen ska bli ett årligt återkommande inslag i Kalmarsommaren. Festivalen finns sedan tidigare i Varberg och kommer alltså från och med nästa år att äga rum på två platser i landet.

– Rock The Night Festival blir ett bra tillskott till Kalmars evenemangsutbud. Festivalen riktar sig till en trogen målgrupp som gärna tar en övernattning för att uppleva bra rock'n'roll. Besökarna kommer tack vare evenemanget dessutom upptäcka vår vackra omgivning i Kalmarsundsparken med slottet i bakgrunden, säger Marcus Larsson, chef för enheten Evenemang och möten, Destination Kalmar.

Festivalen kommer att äga rum den 3 augusti 2024. Biljetter har redan släppts.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons