Annons

Konserter i bygdegård under Ljus på kultur

I somras gästade den folkkära artisten Linnea Henriksson Bjursnäs bygdegård. Nu är det dags för ännu en stämningsfull konsert.
Publicerad 24 oktober 2023
En Candlelight Concert 2022
En Candlelight Concert 2022Foto: Pressbild

Bjursnäs bygdegård fortsätter att fylla lokalen med musik och glädje. Under Ljus på kultur den 1 november blir det två klassiska konserter samma dag med det populära konceptet Candlelight Concerts.

– Vi ser fram emot att få uppleva detta stämningsfulla koncept, som är helt nytt för vår förening. Vad passar bättre än massor av ljus under Ljus på kultur? säger Anna Eskilsson, ordförande i Bjursnäs bygdegårdsförening, i ett pressmeddelande.

Anna Eskilsson är ordförande i Bjursnäs bygdegårdsförening.
Anna Eskilsson är ordförande i Bjursnäs bygdegårdsförening.Foto: isak Eskilsson
Annons

Scenen kommer att fyllas med hundratals ljus samtidigt som det spelas klassisk musik av yppersta klass. Konserterna genomförs i samarbete med Camerata Nordica och Länsmusiken i Kalmar.

På eftermiddagen bjuds det först på en gratis kortare konsert för de minsta barnen 0-4 år med Annika Thunberg och Torbjörn Westman ur Camerata Nordica och sång av Kristina Ruhnström. På kvällen får man visa biljett i dörren för då vankas det kosnert med Sam Armstrong på piano och Sabina Sandri-Olsson på cello. De framför bland annat Janacek ”Fairy Tale”, Frank ”Sonata for cello & piano” och Saint-Saëns ”Svanen”.

Pianisten Sam Armstrong tar publiken med på en stämningsfull Candlelight concert
Pianisten Sam Armstrong tar publiken med på en stämningsfull Candlelight concertFoto: Balazs Borocz

– Alla helgons dag är en dag att minnas nära och kära som inte längre finns i livet. Candlelight konserterna kan bli ett tillfälle att låta ljusen brinner för dem och minnas. Det kommer bli väldigt stämningsfullt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons