Annons

Kreugermusikal sätts upp om tillräckligt många vill se den

Färdigskrivet manus och specialkomponerad musik finns redan - allt som saknas är garanti för att det finns ett intresse.
Publicerad 11 januari 2021
Ivar Kreuger, ”Tändstickskungen”, kontrollerade i slutet av 1920-talet merparten av världens tändsticksproduktion och en rad stora svenska industrikoncerner.
Ivar Kreuger, ”Tändstickskungen”, kontrollerade i slutet av 1920-talet merparten av världens tändsticksproduktion och en rad stora svenska industrikoncerner.Foto: Photochur/Mostphotos

”Ivar Kreuger - Ett imperiums uppgång och fall” är tänkt att sättas upp på Kalmar teater under 2022.

Upphovsmän är Michael Ländin och Jonas Hellberg, som nu vänder sig till allmänheten och ber om hjälp genom en så kallad crowdfunding.

Annons

”Tändstickskungen Ivar Kreuger är Kalmars genom tidernas främsta världskändis. Berättelsen om hans mytomspunna liv, kärlekshistorier och dramatiska död slutar aldrig att fascinera. Speciellt för oss Kalmarbor!”, skriver de två på projektets hemsida som satts upp.

Den som vill se musikalen uppmanas att köpa förköpsbiljett redan nu.

På så sätt får produktionen både ett tillskott till kassan liksom en hum om hur stort intresset är. Minst 500 biljetter behöver säljas för att musikalen verkligen ska sättas upp. Nås inte det målet så återbetalas pengarna.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons