Kristofer från Emmaboda har stor roll i SVT:s nya kriminaldrama

Kristofer Kamiyasu från Emmaboda kommer att synas på rutan i många svenska hem under våren. Han har nämligen en av de bärande rollerna i SVT:s nya drama.
Publicerad 10 mars 2023
Kristofer Kamiyasu har en bärande roll i det nya dramat.
Kristofer Kamiyasu har en bärande roll i det nya dramat.Foto: Cecilia Hallin/SVT

Detektiven från Beledweyne. Det är namnet på SVT:s nya kriminaldrama där en vårdslös, före detta åklagare ska utvisa en asylsökande man från Somalia. Det visar sig dock att mannen är ett polisiärt utredningsgeni och de inleder ett samarbete som i slutändan kan gynna deras respektive kamp för överlevnad och upprättelse.

I en av de större birollerna hittar vi Kristofer Kamiyasu från Emmaboda som spelar en polis som utreder brottet från polisens sida.

– Jag är huvudkaraktärens antagonist kan man sammanfatta det ytligt, säger Kristofer och fortsätter.

– Det är tre personer som kämpar för något stort. Åklagaren kämpar för sin karriär, asylsökanden för sitt liv och min karaktär för upprättelse. Det är ganska stora insatser i potten för alla inblandade.

Hur fick du rollen i Detektiven från Beledweyne?

– I det här fallet var det faktiskt som det brukar gå till. Jag fick komma och provfilma för en roll. Sedan gick det ett par veckor och då fick jag reda på att jag fått rollen. Jag var väldigt glad när jag fick den, jag tycker Svt är väldigt bra på att göra drama.

Detektiven från Beledweyne
Detektiven från BeledweyneFoto: SVT

Har du spelat en liknande roll tidigare?

– Jag har varit med i polisserier tidigare, men det här är mer drama. Jag tror inte jag har haft en sådan här roll förut som är så komplex eller så bärande för berättelsen.

Hur känns det nu när det är premiär för serien?

– Jag har sett två avsnitt och jag är väldigt stolt över produktionen. Jag tycker det blev väldigt bra och jag hoppas att folk kommer att tycka om den. Jag gjorde en rätt stor roll i Lyckoviken, det är nog det folk har sett mig i på senare tid. Den här rollen är väldigt annorlunda, och det känns roligt.

Detektiven från Beledweyne som har premiär 10 mars i SVT Play.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.