Krogsvepet: Här är utelivet när dansgolven öppnar

Det händer mycket på Kalmars krogar när restriktionerna hävs idag den 29 september. KalmarPosten har skannat av nöjesutbudet i stan.
Publicerad 29 september 2021
Park i Parken, Hjalmar, Krögers och Harrys. Park i Parken: Pressbild. Resterande är fotade av Agnes Aronsson.
Park i Parken, Hjalmar, Krögers och Harrys. Park i Parken: Pressbild. Resterande är fotade av Agnes Aronsson.

Det var länge sedan danssugna kroggäster kunde ta sig en svängom tillsammans i Kalmars uteliv, men från och med idag finns återigen möjligheten! De kvarvarande restriktioner som fanns på serveringsställen, till exempel storlek på sällskap och avstånd mellan sällskap har nämligen tagits bort från och med den 29 september.

KalmarPosten har sammanställt ett krogsvep över vad som är på gång på flera av stadens uteställen.

  • ”WE ARE BACK” skriver Harrys på sin Facebooksida! De drar återigen igång efter att ha haft helt stängt en längre tid. Den 1 oktober är det premiär och de öppnar upp nattklubbsgolvet, schlagerklubbsgolvet och VIP-hyllan. Åldersgränsen är +18 på fredagar och deras nyhet är att det blir +22 på lördagar. "Det känns kul. Det kanske blir som på den gamla goda tiden”, säger nöjeschefen Eddie Edgardo Menjivar.
  • Park i Parken meddelar på sociala medier att det blir en fullsmetad höst med dans, DJ:s och liveartister. Först ut på scenen har de Therese från Drömhus, följt av DJ JOEECK på nya dansgolvet. 20+ i åldersgräns. Under hösten kommer bland annat också Wiktoria och Anton Ewald och gästar.
  • Redan idag kör Krögers onsdagsklubb med GREEKAZO. Utöver att hälsa gästerna välkomna tillbaka till dansgolvet har nöjesstället glada nyheter för dig som gillar karaoke. Snart går det nämligen att boka ett privat karaokerum som ligger vägg i vägg med Krögers.
  • O'Learys meddelar att de firar att man får festa tillsammans igen med karaokeklubben och öppet dansgolv nu på fredag 1 oktober. Det blir även O'Learys by Night varje lördag med nattklubb, öppet dansgolv och DJ. De drar dessutom igång sina musikquiz igen med Discojeppe! Först ut blir tema 70-tal den 30/9.
  • När Kai snurrar vinylskivor blir stämningen på topp. På Hjalmars är det vinylkvällar sista helgen i månaden. Som vanligt bjuds det på musik från 70-talet och framåt.
  • Söderport arrangerar flera spelningar och andra evenemang under hösten och vintern! Exempelvis Jonathan Johansson, Bror Gunnar Jansson och Amanda Ginsburg.
  • För den som vill gå och ta en öl eller något gott att dricka finns såklart Lilla Puben, Pipes of Scotland, FF:s eller McCool's bar med flera. Pipes of Scotland serverar sin populära after work onsdag till fredag mellan klockan 16.00 till 19.00.
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.