Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Filmtipset

Kusligt från Shyamalan

Servant (Serie, två säsonger, Apple TV+)

Foto: Apple TV+

M. Night Shyamalan må vara en vilt ojämn regissör men när han verkligen får till det (exempelvis med “Sjätte sinnet” och “Unbreakable”) gör han det med besked. Här levererar han ett elegant skräckdrama som börjar ge kalla kårar redan på premissnivå. Berättelsen skildrar ett ungt och tidigare lyckligt par (Toby Kebbell & Lauren Ambrose) som efter sitt spädbarns tragiska död tar till en minst sagt annorlunda metod för att hantera sorgen.

De köper nämligen in en verklighetstrogen docka som de ersätter barnet med, varpå de anställer en nanny som ska ta hand om “barnet”. Därifrån blir det bara mer och mer skruvat och allt från förkrossande psykisk ohälsa till otäcka sekter utforskas med kylig kuslighet. Nysläppta säsong två är måhända inte lika vass på storynivå som föregångaren, men spänningen och obehaget ligger på samma höga nivå.

Läs mer