Annons

Låten från Molly Sandéns Ölandsvideo kan få en Oscar

Räkna med att bilden av natursköna Jordhamn får större spridning i världen nu när Molly Sandéns Husavik (My Hometown) har nominerats till en Oscar.
Publicerad 16 mars 2021
Molly Sandén med sin pianist Pontus Persson, på en öländsk rauk sommaren 2020.Foto: Stillbild ur musikvideon

"Husavik (My Hometown)" framförs i Will Ferrell-komedin "Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga", och har nu alltså nominerats som bästa låt till Oscarsgalan.

I filmen spelar Ferrell och Rachel McAdams den isländska musikerduon Fire Saga som får tävla i Eurovision, men det är Molly Sandéns röst som hörs när McAdams karaktär Sigrit sjunger.

Annons

– Jag var bakis en morgon i Los Angeles och blev uppringd av min låtskrivarvän, som frågade om jag kunde lägga sång på ett nytt projekt. När jag fick höra musiken jublade den 14-åriga tjejen inom mig som stod i källaren och övade på powerballader, säger Molly Sandén i en intervju med TT.

Tittare blir direkt upplysta om att musikvideon är inspelad på Öland.Foto: Stillbild ur musikvideon

För att särskilja sin egen musik från filmmusiken valde dock Molly Sandén att spela in låtarna under pseudonymen My Marianne, som är hennes mellannamn.

Filmen hade premiär på Netflix i juni 2020. Några månader senare fick låten ”Husavik (My Hometown)”, som handlar om filmkaraktärernas hemstad på Island, en stark koppling till en helt annan ö - Öland.

Sommarölänningen Molly Sandén passade nämligen på att spela in en video till en akustisk version av låten när hon befann sig på Öland. Den 9 augusti filmades hon och hennes pianist Pontus Persson från marken och från drönare i luften då de framförde låten på en rauk precis norr om Jordhamn. 17 augusti hade videon premiär och bara på Molly Sandéns Youtubekanal har den i dagsläget runt 2 750 000 visningar.

Nu håller vi tummarna för att det blir en Oscar också. Och att vi snart får njuta av livemusik igen - för en konsert med Molly Sandén på Öland vore väl inte helt fel!?

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons