Linnea Henriksson uppträder i bygdegård

Ännu en stor folkkär artist ansluter till konsertsommaren i Kalmar. Det är dock inte en av de större scenerna som Linnea Henriksson kommer att uppträda på.
Publicerad 31 mars 2023
Linnea Henriksson
Linnea HenrikssonFoto: Pressbild

Linnea Henriksson har hörts och synts flitigt de senaste åren. Hon har varit med i tv-produktionerna Idol, Så mycket bättre och nu senaste Den blomstertid. Hon har hundratals miljoner streams och har prisats på P3 Guld två gånger.

I sommar ger sig Linnea Henriksson ut på vägarna med konceptet ”Den lilla turnén”. Den 7 juni kommer artisten till Bjursnäs bygdegård, Hagby.

Bjursnäs bygdegård
Bjursnäs bygdegårdFoto: LOUISE SWARDSHAMMER

– Det blir en rolig utmaning för oss att anordna en större konsert. Det har vi inte gjort förut. Det är mycket att tänka på, men det är en utvecklande uppgift och vi är många som är engagerade i föreningen som hjälps åt, säger Anna Eskilsson, ordförande i Bjursnäs bygdegårdsförening, i ett pressutskick.

Spelplatserna valdes ut på ett lite annorlunda sätt. Vem som helst kunde nämligen skicka in en intresseanmälan och beskriva varför Linnea skulle spela just där. Artisten fick in 115 ansökningar, varav 20 platser runt om i Sverige valdes ut.

– Vi är så glada och stolta över att ha blivit utvalda som spelplats. Linnea Henriksson, som är en så folkkär artist med en bred publik, passar perfekt i vår bygdegård.

Artisten själv ser minst sagt fram emot den kommande turnén.

– Äntligen skall jag få åka ut på min drömturné! Att tillsammans med dem som lyssnar på min musik ha fått skapa en turné som sträcker sig utöver de vanliga stoppen gör mig så himla lycklig. Jag längtar efter alla nya möten, alla nya platser. Livescenen är där jag trivs bäst. Jag känner mig väldigt stolt, och extremt taggad, att få ge mig ut på denna ljuvliga Sverigeturné med mitt band, säger Linnea Henriksson i ett pressutskick.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.