Livesänd showcasekonsert på Kalmar Teater

Konserten äger rum på lördag.
Publicerad 7 augusti 2020
Foto: Carina Andreasson/Mostphotos

På lördag, den 8 augusti, framförs en livesänd showcasekonsert med titeln Uprising stars. Det är studieförbunden NBV, Bilda och Studiefrämjandet ihop med Kalmar kommun bjuder in till tre akter från Kalmar Teaters scen.

De akter som framförs under kvällen är Roslund, Whooda Thunk och Low ambitions och konfrencier för kvällen är Ida Gratte. Sändningen startar kl. 20.00 på Kalmar kommuns facebooksida.

– Nu i coronatider har vi fått tänka om kring hur vi erbjuder evenemang. Att livesända konserter via Facebook har visat sig vara ett lyckat koncept, exempelvis genom Sommarstudion. Sedan några år har Kalmar kommun samarbetat med studieförbunden för att kunna presentera lokal och talangfull musik på Kalmar Stadsfest. När denna ställdes in i år så ville vi ändå göra något med tre av regionens intressanta nykomlingar, säger Harald Erici, samordnare, kultur- och fritidsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.