unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Lokala "skådisar” debuterar med Vasa på slottet

Scendebuten fick vänta för Kompani Error från Vassmolösa. Den 4 september är det däremot dags när de tolkar Gustav Vasas, förlåt Göstas, framfart med humoristiska inslag.
Foto: Kompani Error/Pressbild, Adam Humlesol

Har du hört talats om den Gösta som skrev sin egen historia? Nu har du. ”Jösses Gösta - Mannen som skrev sin egen historia” är nämligen middagsföreställningen som bjuder publiken på en humoristisk teater om Gustav Vasas väg till makten.

Den 4 september vankas premiär, just på den plats där Gustav Vasa började sin resa mot tronen – på Kalmar slott. Bakom idén står den nystartade scenkonstgruppen Kompani Error från Vassmolösa som lovar publiken fysiskt teater och snabba karaktärsbyten.

– Det är vår första stora föreställning, och publiken kan vänta sig en upplevelse utöver det vanliga. Det blir en helkväll med mycket skratt och god mat, säger skådespelaren Lisen Hertzman i ett pressmeddelande.

Teaterföreställningen skulle ha genomförts under våren men ställdes in av förklarliga skäl. Nu har den i stället anpassats för att kunna köra igång.

– Det känns bra att kunna erbjuda kulturupplevelser i dessa tider, berättar regissör Ellen Sjöberg i ett pressmeddelande.

Foto: Adam Humlesol

Läs mer