GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Maria Lundqvist kommer till Kalmar med föreställningen Shirley Valentine

Föreställningen Shirley Valentine hade premiär på Maximteatern i Stockholm 2017. Efter det gav sig föreställningen och huvudkaraktären Maria Lundqvist ut på en utsåld Sverigeturné. Nu blir det en favorit i repris för 14 exklusiva föreställningar – bland annat i Kalmar.
Publicerad 18 juni 2022
Maria Lundqvist.
Maria Lundqvist.Foto: Karin Alfredsson

– När jag fick frågan om att spela Shirley igen blev jag genomlycklig och det började pirra i hela kroppen. Det är få roller jag gjort genom åren som tagit tag i mig så som Shirley gjort. Hon har knockat mig i både skratt och gråt men framför allt har hon fått mig att våga se mitt eget liv som något som mår bra av förändring. Jag älskar Shirleys längtan och hennes tragikomiska försök att våga vara älskandes i livet. För mig är ”Shirley Valentine” en resa i outsinlig skådespelarutmaning tillsammans med makalös njutning, säger Maria Lundqvist, i ett pressmeddelande.

Föreställningen är en komedi om att våga utmana sina rädslor och slänga sig ut i livet på nytt. Barnen har flyttat hemifrån och huvudkaraktären lever i ett kärlekslöst förhållande.

"Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig. Plötsligt bjuder hennes väninna Jane med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. Skall hon våga packa sin väska? Skall hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus?”, står det i beskrivningen om föreställningen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.