GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Marsha från Nybro är ett av musikalvärldens stjärnskott

Marsha Songcome är musikalstjärnan som tog sina första stapplande steg mot musikalvärlden genom Fagerslättskolans barnteater i Nybro. Nu har hon ett digert cv efter att ha medverkat i en uppsjö musikaler, bland annat på West End i London där hon spelat i Hamilton, Evita, Miss Saigon och haft rollen som Jasmine i Aladdin The Musical.
Publicerad 2 oktober 2022
Marsha Songcome.
Marsha Songcome.Foto: Mats Backer

Marsha Songcome

Ålder: 33

Familj: Sambo Victor och sonen Louis

Bor: Göteborg

Kommer från: Nybro

Favoritmusikal: Hamilton

Aktuell med: The Bodyguard

Intressen: Matlagning och böcker

Till hösten är Marsha från Nybro aktuell med en roll i musikalen The Bodyguard på Chinateatern i Stockholm. Det är första gången som den kultförklarade filmen sätts upp som musikal på svensk scen.

– Jag tror att såg nog filmen när jag var runt 10 år. Jag kom knappt ihåg den, men jag har alltid lyssnat på Whitney Houston. Det är en klassiker. Alla känner till den och alla känner till Whitney. Jag spelar hennes syster som alltid står i skuggan och som aldrig fick stå i centrum. Hon är väldigt snäll och bryr sig om Whitney väldigt mycket, säger Marsha Songcome.

Vi tar det från början – i Fagerslättsskolans lokaler.

– Det var där allt började. Sedan började jag sjunga på något som hette Artisten där vi gjorde lite olika föreställningar och konserter på bland annat Kristallen i Nybro och Hotell Witt i Kalmar. Jag var även med i Grease i Bastionen i Kalmar. Allt började som en hobby när jag var liten. Sedan kände jag att det var det här jag ville göra. Jag började på folkhögskola och gick Performing Arts School i Göteborg.

Marsha behövde inte vänta länge innan hon skulle landa en roll i en stor musikal. Det skulle visa sig vara språngbrädan ut bland världens största scener.

– Mitt första jobb som musikalartist var i Aladdin i Danmark. Aladdin har haft väldigt stor betydelse för mig, utan den hade jag inte varit där jag är idag.

Därefter har hon blivit headhuntad till musikalen Miss Saigon som hon spelat både i Sverige och på West End i London. Hon medverkade dessutom i jättesuccén Hamilton på West End.

– I Sverige har vi fyra föreställningar, medan det är åtta i London. Då var det väldigt tufft såklart, men väldigt kul. Jag känner mig privilegierad och glad att jag faktiskt får stå på scen och sjunga. Vilken dröm det är att jobba med det.

År 2018 prisades Marsha som ”Best Actress in a Musical” för hennes rolltolkning i Disneys musikal Ringaren i Notre Dame på GöteborgsOperan.

– Jag älskar att stå på scen. Känslan att stå där innan ridån har gått upp och man hör publiken sitta och snacka i bakgrunden är fantastisk. Att stå på scen och kunna berätta något genom sång och att agera. Jag kan knappt förklara det. Det är inte för att stå i rampljuset, det är att få möjligheten att påverka. Det tycker jag är väldigt fint.

Vilken typ av musikaler gillar du?

– Det finns för- och nackdelar med alla musikaler. Jag är gillar när de är mer som berättelser. Till exempel Bodyguard som vi ska spela nu är mer som version av filmen än ren musikal. Vi använder oss av bland annat av bra skådisar som inte sjunger och rena dansare. Nadja Kasanesh Holm som har Whitneys roll och Anastasios Soulis som har Kevin Costners roll är så otroligt bra. Det är på en så hög nivå och jag får rysningar när jag hör Nadja sjunga. Man står med öppen mun.

– Jag tror inte man behöver kolla på filmen för att titta på föreställningen. Den är inspirerad av filmen och tycker man om Whitneymusik eller att kolla på en cool föreställning generellt tycker jag man ska komma och kolla. Det är verkligen något helt annat.

The Bodyguard har premiär på Chinateatern i Stockholm den 8 september.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.