GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mästerskap i Barbershopsång avgörs i Kalmar

Fyrstämmig acapellasång kommer att förgylla Kalmars gator och torg när de Nordiska Mästerskapen i Barbershopsång kommer att avgöras i staden.
Publicerad 13 december 2022
Nordiska Mästerskapen i Barbershopsång.
Nordiska Mästerskapen i Barbershopsång.Foto: Eric Ideler (eric@ideler.nl)

Mästerskapet arrangeras av Society of Nordic Barbershop Singers (SNOBS) och kommer att äga rum den 18-20 maj. Enligt Björn Liljedal Lindström, president för SNOBS, passar Kalmar utmärkt för ändamålet.

– Vi har valt Kalmar då det är en stad av lagom storlek och som uppskattar event som detta, samt för att det geografisk ligger lämpligt då majoriteten av organisationens medlemmar bor mellan Stockholm och Köpenhamn, säger Björn Liljedal Lindström, i ett pressmeddelande.

– Vidare har Kalmar ett bra auditorium med god plats för publiken vi hoppas locka. Kalmarsalen ligger också nära ett flertal hotell och Kalmar är en vacker stad nära vatten som lockar till en trevlig helg för alla besökare, fortsätter Björn.

Sverige som land är framgångsrika inom barbershopsång, som är en sångstil som innebär fyrstämmig acapellasång. Kvartetterna Growing Girls, SALT och Ringmasters har vunnit VM. Dessutom är kören Rönninge Show Chorus trefaldiga världsmästare i sångstilen.

– Nordiska Mästerskapen i Barbershopsång är ett roligt och unikt evenemang som bidrar med intäkter till näringen, men också skapar upplevelser för de boende i Kalmar, säger Pär Israelsson, chef för enheten möten och evenemang, Destination Kalmar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.