GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Musik på släp blev succé – återkommer i sommar

Förra sommaren arrangerade Camerata Nordica konceptet Musik på släp. Även denna sommaren får Kalmar läns 12 kommuner besök av musiker ur Camerata Nordica som framträder på ett scensläp.
Publicerad 28 juni 2022
Foto: Urban Wedin

Syftet med Musik på släp är att nå en publik som sällan eller aldrig besöker de ordinarie konserterna. Musiker från Camerata Nordica, tillsammans med konferenciern och sångerskan Kristina Ruhnström, skapar på en familjär atmosfär där man bjuder på en klassisk repertoar, folkmusik samt några av de mest älskade svenska melodierna.

Förutom Musik på släp har Camerata Nordica ett fullspäckat schema i sommar. Det blir bland annat konserter på Annas Farm i Föra, i Kalmar stadspark och på Västerviks kammarmusikfestival. Dessutom ger man sig iväg för en kort turné i Sverige och en i Europa. Orkestern har blivit inbjuden till Kvik för att spela under Musik i Äppelriket och till Villa San Michele på Capri i Italie.

– Jag tycker att det är riktigt spännande med en så hektisk sommar, det är många konserter med olika program, ensembler och sammanhang och jag ser fram mot att se hur allt utvecklar sig, säger Zéphyrin Rey-Bellet som är orkesterchef och konstnärlig chef för Camerata Nordica, i ett pressmeddelande.

– Det är också trevligt att träffa nya arrangörer som till exempel Carlas Café i Näsby på södra Öland. Där ska vi framföra Mozart och Brahms klarinettkvintetter den 8 juli tillsammans med klarinettisten Emil Jonason.

Spelschema:

Musik på släp:

28/6 Torsås

29/6 Nybro

30/6 Mörbylånga

1/7 Bråbo

7/7 Revsudden

13/7 Timmernabben

14/7 Aboda Klint

15/7 Gamleby

16/7 Vimmerby

17/7 Hultsfred

18/7 Föra

19/8 Emmaboda

Öland Camber Players:

18/7 Föra

27/7 Föra

31/7 Föra

Övriga samarbeten:

2/7 Poesi på Öland, Byxelkrok

3/7 Kalmar Stadspark

8/7 Carlas Café, Näsby

9/7 Musik i Äppelriket

13/7 Kalmar Stadspark

22/7 Villa San Michele, Capri

30/7 Magnus lada, Mönsterås

3/8 Västervik Kammarmusikfestival

3/8 Oskarshamns kyrka

4/8 Drottning Victorias Hotell & Vilohem, Borgholm

20/8 Emmaboda

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.