Ny mordgåta ska lösas på Kalmar Slott

Ett mord har begåtts på Kalmar Slott. Till våren bjuder skådespelarna bakom The Wave Theatre in gäster att lösa vem som är mördaren under en helkväll på slottet.
Kalmar • Publicerad 11 februari 2023
En av rollerna spelas av Gabriel Nilsson.
En av rollerna spelas av Gabriel Nilsson.Foto: Pressbild

I mars och april bjuds gäster in att lösa mordgåtan ”Gift med döden” på Kalmar Slott. Projektet är en teaterupplevelse där publiken själva får delta i att lösa mordet. Detta ihop med en trerätters middag.

– De engelska mordgåtorna har lång tradition och där har vi hittat ett koncept som vi anpassat till svenska förhållanden, säger regissören Åsa Wågman i ett pressmeddelande.

”Scenerna spelas i flera akter på olika platser i slottet och ger detektiverna (gästerna) en rad ledtrådar och en gnutta villospår”, skriver The Wave Theatre, som producerar föreställningen, i ett pressmeddelande.

Gift med döden är en mordgåta i Agatha Christie-anda. Medverkar gör Madeleine Engman, Peter Dyvik, Martina Ravnbö, Peter Sjöstrand, Jan Jarlenfors, Josefine Marelius, Jenny Herlin samt Gabriel Nilsson.
Gift med döden är en mordgåta i Agatha Christie-anda. Medverkar gör Madeleine Engman, Peter Dyvik, Martina Ravnbö, Peter Sjöstrand, Jan Jarlenfors, Josefine Marelius, Jenny Herlin samt Gabriel Nilsson.Foto: Pressbild

Mordgåtan utspelar sig under ett bröllop på Kalmar Slott.

”Året är 1889 och på Kalmar slott ska Kajsa få sin kära Ivan. Herrman har skickat ut inbjudningar och domprosten, Algot som kanske inte är nykter, ska viga paret. Brudtärna Vendela har många hemligheter och bröllopsmarskalk Gideon har något i kikaren. Beatrice ser inte blint på när hennes enda son ska giftas bort. Hembiträde Elsa tar hand om maten som grosshandlare Folke levererat. Inget kunde i sin vildaste fantasi ana vad som skulle ske, något otänkbart”

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.