Öländska släpper EP om ett brustet hjärta: ”Lite läskigt”

19-åriga Lovisa Niklasson är uppvuxen på södra Öland, precis intill Stora alvaret. En plats som inspirerat artistens musikaliska uttryck. Nu släpper den öländska artisten sin debut-EP som handlar om ett krossat hjärta.
– Det känns jätteroligt, men lite läskigt också, säger Lovisa.
Publicerad 5 maj 2021
Foto: Pressbild

Lovisas debut-EP ”Skyttegravar” består av fyra låtar som beskriver de olika stadierna man befinner sig i efter att ha blivit lämnad av den man älskar.

– Det är lite olika känslolägen på låtarna. Man får följa det uppgivna, det arga och det ledsna till att man på något sätt accepterar situationen. Den är väldigt känslofylld såklart, det är ett sådant ämne. Jag är väldigt förtjust när man har tänkt igenom ett album, eller en EP, och har en tydlig röd tråd mellan låtarna. Det låter klyschigt, men jag försöker göra musik från hjärtat.

– Det långsiktigt målet är att få jobba med musiken på heltid. Kortsiktigt är att EP:n får lite snurr och att jag kan bygga vidare på det, jag vill såklart släppa mer musik i framtiden. Det vore jätteroligt om folk lyssnar på den.

”Skyttegravar” släpptes den 12 maj

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.