GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Osäkert läge för Musik på Larmtorget: ”Vi avvaktar”

En förutsättning för att gratiskonserterna ska kunna genomföras är att steg 4 i återöppnandet av Sverige har genomförts. Men när det sker vet ingen idag.
Publicerad 13 augusti 2021
Anna Bergendahl och Larz Kristerz kommer, eller kommer inte, till Larmtorget i höst.
Anna Bergendahl och Larz Kristerz kommer, eller kommer inte, till Larmtorget i höst.
Foto: Pressbilder/montage

I mitten av juni gick Destination Kalmar ut och berättade att sommarens Musik på Larmtorget istället skulle hållas under september och oktober. Första spelningen, med Anna Bergendahl, var planerad till 9 september eftersom steg 4 förhoppningsvis skulle vara genomförad till dess.

Efter att covid-19-smittan på nytt tagit fart gick regeringen på torsdagen ut och meddelade att den vill förlänga covid-19-lagen och serveringslagen till 31 januari nästa år. Om det innebär att steg 4 skjuts fram har man ännu inte beslutat.

– Vi avvaktar och ser vilka besked som kommer, säger Destination Kalmars vd Åke Andersson.

Skulle allmänna sammankomster tillåtas - som är en del av steg 4 - innan det blir för kallt, så är förhoppningen att kunna bjuda Kalmarborna på musik.

– Vi har ett par reservdatum för de två första konserterna, Noice den 27 och Anna Bergendahl den 30 september, fortsätter Åke Andersson.

I ett sådant scenario skulle den första musikkvällen bli den 17 september. Då med Mariette på scen. Men om det blir någon Musik på Larmtorget över huvud taget i år återstår alltså att se.

– Artisterna som är aktuella har inget annat bokat då så det är lugnt. Samtidigt så är det exempelvis fortfarande högt tryck på hotellen så med hänsyn till dem vill vi inte hålla rum uppbokade hur länge som helst om de sen inte kommer att användas.

Övriga artister som är aktuella för Larmtorget är Patrik Isaksson, Nanne Grönvall och Larz Kristerz.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.