Annons

PT-Robin: ”En hälsosammare livsstil av många små ändringar”

Du måste inte ändra på hela ditt liv för att bli mer hälsosam. Det finns många små och fina ändringar du kan göra för att bättra din hälsa och må lite bättre.
Publicerad 29 oktober 2023
PT-Robin.
PT-Robin.

Jag kan tycka det är roligt med hårdsatsningar men vi måste komma bort från “allt eller inget”- tänket i min bransch. En hållbar förändring skapas av en långsam implementering av hälsosamma vanor, det finns inget annat sätt. Så idag tänkte jag bjuda på fyra vanor, som är lätta att implementera och som kan hjälpa dig att leva ett piggare och gladare liv.

1. Skapa lite mer variation i hur du äter

Annons

Vi går nästan alltid samma runda när vi handlar och plockar samma produkter från samma leverantörer. Sen ibland tjuvkikar man på vad någon annan lägger på bandet och inser att den ser helt annorlunda ut. Hur ofta testar du nya grönsaker? Hur mycket variation har du i dina proteinkällor? Människan är en allätare men framför allt rutintorsk. Jag skulle vilja utmana dig att leta lite bland hyllorna nästa gång du handlar. Att äta varierat är ett smart och roligt sätt att främja din hälsa.

2. Tänk till lite extra på hur du börjar dagen

Börjar du dagen med att scrolla sociala medier? Testa att börja din dag med något kreativt som kommer från dig istället! Det är så lätt att vakna och börja mata hjärnan med information. Jag skulle vilja uppmuntra dig att börja dagen med meditation, yoga, musik eller kanske en skrivövning där du går igenom dagens mål eller vad du är tacksam över.

3. Sov en timme extra

Många sover inte så bra och bara för att du somnar varje kväll betyder det inte att du sover djupt. Det bästa vi kan göra för att stärka vårt immunförsvar är att sova tillräckligt. Att klämma in en timme extra sömn kan vara det mest hälsosamma du gör.

4. Samla på dig små pulshöjare

Försök att få in många små pulshöjare under dagen, det ger så mycket! Ditt hjärta, din hjärna, ditt immunförsvar och dina energinivåer kommer att tacka dig rikligt. Ta trappan istället för hissen, cykla till jobbet, gör burpees på fikarasten och spela padel med dina kompisar.?

Vi ses som vanligt på Träningsklubben i Kalmar men också på Facebook och Instagram som “PT-Robin” och "Träningsklubben".

ROBIN STRELITZ ROBIN@TRANINGSKLUBBENKALMAR.SE

Robin Strelitz
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons