unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Filmtipset

Romantik av sällan skådad kraft

Foto: WILSON WEBB, Scanbox Entertainment

Carol (Film, ute nu som digital hyrfilm)

De eldiga blickarna som Cate Blanchett och Rooney Mara utbyter i den här minimalistiska, återhållsamma och elektriska Todd Haynes-filmen är nog precis det som behövs för att få rätsida på världen. Deras skådespel är så obeskrivbart ljuvligt och kring deras kemi frodas en vacker porträttering av homosexuell kärlek i 50-talets politiskt stelbenta USA.

Få filmer lyckas få till den nivå av tidskänsla som Haynes och hans team (särskilt kostymören Sandy Powell, scenogrtafen Judy Becker och fotografen Edward Lachman) trollar fram, där varje bildruta verkligen osar 50-tal och de känns som fönster in i den världen snarare än imitationer. En betryggande, värmande och familjär kram i filmversion.