GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Shirley Clamp på turné med humorföreställning: ”Det är väldigt vackert i Kalmar”

Den folkkära artisten Shirley Clamp ger sig ut på turné med den kritikerrosade föreställningen “Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt”.
– Jag hoppas man tycker den är lite överraskande, säger Shirley Clamp.
Publicerad 2 juli 2022
Shirley Clamp ser fram emot att överraska publiken.
Shirley Clamp ser fram emot att överraska publiken.Foto: Daniel Stigfeldt

Manuset är skrivet av henne själv tillsammans med William Spetz och föreställningen är en kombination av sång och humor. En föreställning som hon själv menar är mer av allt.

– Jag har varit i Kalmar tidigare och haft konserter. Man vet väl att jag babblar och tycker det är kul att få folk att skratta och att jag sjunger bra, men det blir lite mer av mig än man kanske sett innan, säger Shirley till KalmarPosten.

– Man kan säga att det blir babbel, musik och humor – men under ordnade former. William Spetz är väldigt duktig på att lyfta fram fler nyanser. Om jag vill berätta om något som inte är jättelyckosamt eller roligt har han fått det att bli ännu djupare och han har fått det roliga roligare och det tokiga tokigare. Föreställningen är väldigt smart och jag tror att det är en stor igenkänningsfaktor, att man kan komma på att man sitter och skrattar åt sig själv. Den är väldigt bjussig.

Har det känts utelämnande?

– Det var tuffare när jag precis skrivit ner allt och fått ur mig det. Det var lite som terapi och med Williams regi fördjupade jag mig ännu mer. Nu är det inte lika tufft att outa sig, den delen har jag redan gått igenom. Det var lite som en egen terapistund de första gångerna. Den är ganska avskalad och ärlig, vilket jag tror folk kan relatera till.

Vad kan man som publik förvänta sig?

– Man känner igen sig. Det är mina låtar och min musik, men smart inflätat i anekdoter och storys. Det kan vara hur en låt föddes eller en känsla jag hade vid en tidpunkt eller hur det kändes när jag klev av scenen på ett annat ställe. Jag hoppas man tycker den är lite överraskande. Att man fylls med energi och att man får känslan av att man aldrig ska ge upp sina drömmar.

– Jag älskar att vara den vanliga människan. Jag var ganska gammal när jag slog igenom och då är det svårt att bli någon annan helt plötsligt. Jag har varit programledare för Melodifestivalen och varit med själv några gånger och haft fina uppdrag, men jag tycker det är charmigt med artister som är precis som vem som helst. Jag är inte så förtjust i artister som tycker att de är lite förmer.

Har du någon relation till Kalmar eller Öland sedan tidigare?

– Kalmar och Öland är mycket barndom för mig. Vi åkte till ofta till Öland med mamma, mormor och min syster. Sedan blev det alltid att man var i Kalmar innan man åkte över bron eller efter när man skulle hem. Det är sommar för mig.

Vad vill du hälsa KalmarPostens läsare?

– Vill man krypa in i Kalmarsalen i höstmörkret och bara bli underhållen, road och överraskad tycker jag man ska komma dit och hänga med oss.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.