Annons

Sina ”Sean Banan” Samadi inför musikalen i Kalmar: ”Jag kommer alltid ha en banan i mig”

Han vill komma ut ur, som han själv uttrycker det, bananlådan och ser musikalrollen som en dörr till nya möjligheter. Sina Samadi är aktuell med rollen som kung Gibbon i ”Djungelboken – the musical" som kommer till Kalmar i vår.
Kalmar • Publicerad 5 december 2022
Sean Banan och Einar Alvarado Lönberg i rollerna som kung Gibbon och Mowgli i "Djungelboken – the musical".
Sean Banan och Einar Alvarado Lönberg i rollerna som kung Gibbon och Mowgli i "Djungelboken – the musical".Foto: Pressbild Dröse & Norberg

Sina Samadi, mer känd som Sean Banan, är högaktuell med musikalen ”Djungelboken – the musical", som drar ut på turné i vår. Ett av stoppen gör ensemblen i Kalmarsalen den 29 april.

– Jag fick frågan någon gång i somras om jag ville vara med. Jag har fått frågan förut men tackat nej, men denna gången kände jag att det var självklart att jag skulle vara med. Det var rätt läge.

Annons

– Jag har gjort ”Sean Banan-grejen” i 14 år nu, så jag kände att jag ville testa något nytt. Så nu kommer jag få testa på att spela något annat än Sean Banan. Det känns fantastiskt.

Sina ville gå ”outside banankartongen” som han uttrycker det och att få spela teater, och ännu mer medverka i en musikal, är något han länge velat göra.

I musikalen kommer han att spela Kung Gibbon, som är en av huvudrollerna med inspiration av figuren King Louie som man får träffa i Disneys klassiska berättelse.

– Rollen är ju kopplad till bananer. På något sätt kopplar man ju alltid det till Sean Banan. Jag har ju varit en teaterapa i hela mitt liv och nu får jag för en gångs skull jobba på en teater, som en apa.

I grund och botten är Sina dansare och längtar tillbaka till koreografin. I kombination med sång och skådespel.

Det är inte så långt bort från det han tidigare har gjort som Sean Banan, men ändå en dörr som öppnas för nya möjligheter inom teatern:

– Jag vill ta alla möjligheter jag får till att få jobba med det jag älskar, vilket är att underhålla. Det ska bli skitkul. Det är inte så långt bort men ändå något nytt och ett steg mot min guldbagge, haha.

Det låter som att du vill kliva bort från Sean Banan, hur kommer du få publiken att se något annat än just Sean?

– Det jag kommer göra är att jag kommer visa publiken alla mina sidor, det vill säga sången, dansen och skådespeleriet. Då kanske publiken kan se att jag kan göra så mycket mer samtidigt?

Är det ett steg i en annan riktning för dig, bort från Sean Banan?

Annons

– Definitivt. Det kommer öppna många dörrar hoppas jag på. Jag har alltid drömt om att få komma in i teater och film. Det kanske är ett litet babysteg, men det är fortfarande ett steg. Egentligen går jag bara ”back to basics”. Jag lämnar Sean bakom mig nu när jag går på scenen, men jag kommer alltid ha en banan i mig. Haha.

Hur förbereder du dig inför rollen?

– Jag håller på att testa mig fram, rollen är en fusion av kung Louie från filmen och så lite inspiration från Sean Banan. Jag får vara mig själv men lägga till lite, jag får gå upp på scenen och göra det jag är bäst på – att spela apa. Jag har varit banan ett bra tag nu.

Vad vill du att publiken ska ta med sig hem?

– Jag vill att hela publiken ska bli underhållna. Musikalen ska inte bli sedd som en barnunderhållning, utan det är för hela familjen. Alla ska få gå därifrån med ett leende på läpparna.

Hit kommer "Djungelboken – the musical"

11/2 Uppsala, 12/2 Stockholm, 18/2 Västerås, 19/2 Stockholm, 26/2 Stockholm, 5/3 Stockholm, 11/3 Göteborg, 2/3 Helsingborg, 18/3 Gävle, 19/3 Norrköping, 24/3 Skellefteå, 25/3 Luleå, 26/3 Umeå, 31/3 Gotland, 2/4 Stockholm, 22/4 Linköping, 29/4 Kalmar, 30/4 Malmö, 6/5 Örebro.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons