GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Snyggt, välspelat och spännande om familj på flykt

Filmtipset • Publicerad 15 augusti 2021

The Mosquito Coast (Serie, Apple TV+)

Foto: Apple TV+

Filmen med samma namn från 1986 med Harrison Ford i huvudrollen, baserad på romanen av Paul Theroux, görs här om till tv-serie på mycket lyckat vis. Likt i boken och filmen får vi följa en familj med två vuxna (Justin Theroux och Melissa George) och två barn (Logan Polish och Gabriel Bateman) som lever “off the grid” på rymmen från de amerikanska myndigheterna.

Till en början är det oklart vem i familjen det är som är måltavla och vad denne har gjort för att förtjäna att jagas så besinningslöst, men det mysteriet får mer och mer klarhet i takt med att avsnitten avverkas. Majoriteten av speltiden ägnas åt familjens problemtyngda flykt ut ur USA och hur de ryker i luven på en mordisk mexikansk knarkkartell, vilket inte helt oväntat skapar en del friktion i familjen.

Samtliga av de välspelade sju avsnitten i den första säsongen bjuder på nagelbitande spänning och en härligt oförutsägbar resa. Kan knappt vänta på säsong två!

Viktor Jerner
Detta är en recension i kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.