GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sonja Aldén tog med familjen till trädgårdsspelningen på Öland

Spelningarna i Gillberga stenbrott fick ställas in. Källa hembygdsförening kunde istället arrangera två uppskattade spelningar i det lilla formatet i hembygdsgårdens trädgård.
Publicerad 10 augusti 2021 • Uppdaterad 10 augusti 2021
Scenen var av det enklare slaget, en traktorvagn täckt med ett bambujallusi på baksida och en bit av kortsidorna. Sonja Aldén njöt tillsammans med publiken, där även hennes familj satt.
Scenen var av det enklare slaget, en traktorvagn täckt med ett bambujallusi på baksida och en bit av kortsidorna. Sonja Aldén njöt tillsammans med publiken, där även hennes familj satt.
Foto: Privat

”Efter att restriktionerna släpptes så sent och vi hade hunnit ställa in planerade evenemang i Gillberga stenbrott på norra Öland så ställde vi i Källa Hembygdsförening snabbt om när vi fick frågan från Sonja om ett turnéstopp. Vi fick i år igång en caféverksamhet med en tjej som hyrt in sig hela högsäsongen och därigenom en öppen hembygdsgård alla dagar när det är mest folk på ön. När Källafiket kom på plats bestämde vi snabbt att försöka få till ett par konserter", förklarar Tobbe Gustavsson som är konsertansvarig.

Den 2 augusti uppträdde Johan Eriksson och Kristoffer Sundberg med en hyllningskonsert till Ted Gärdestad. Eriksson och Sundberg har tidigare spelat både i Källa och i Gillberga.

Foto: Privat

5 augusti var det Sonja Aldèn och musikerna David Carbe och Johan Walter som gästade Källa Hembygdsgårds trädgård. Aldén tog med sig familjen till Öland och skrev inför spelningen: ”Solen och sommaren är med oss, hoppas att du är det med! Det blir en galet härlig, mysig, rolig och skön kväll i det gröna med mycket musik, go-fika och glädje! Ta med en egen stol och sjung med från tårna!”.

Och visst blev det en lyckad kväll, intygar personer som var på plats.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.