unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Filmtipset

Spännande mordgåta driver välspelad och oförutsägbar prestige-serie

The Undoing (Miniserie, HBO Nordic, nya avsnitt måndagar)

Foto: HBO Nordic

Efter den välförtjänt hyllade serien “Big Little Lies” (2017-2019) kunde man inte annat än att sukta efter ett nytt samarbete mellan skaparen David E. Kelley och den alltid lika elektriska skådespelaren Nicole Kidman. Väntan är över, för just nu är de aktuella med

HBO-serien “The Undoing” (2020), regisserad av den danska supertalangen Susanne Bier som senast låg bakom Netflix-succén “Bird Box” (2018).

Serien är baserad på Jean Hanff Korelitzs bästsäljande bok “You Should Have Known” (2014) och handlar om New York-terapeuten Grace (Kidman) som hamnar mitt i en “shitstorm” och mediacirkus av sällan skådat slag. Hennes fragila överklasstillvaro slås nämligen i spillror när hennes make, den högt aktade onkologen Jonathan (Hugh Grant), blir huvudmisstänkt för ett bestialiskt mord på en ung kvinna i deras bekantskapskrets. I takt med att polisutredningen fortgår får Grace och hennes son Henry (Noah Jupe) veta mer och mer chockerande information om den äkta hälft och pappa som de trodde att de kände, men är han verkligen den kallblodiga mördare som han målas upp som?

Här vet man verkligen vad man får. Ett ruskigt spännande och välgjort mordmysterium i glassiga New York-miljöer serveras på silverfat och Kidman och Grant är i vanlig ordning fantastiska i sina roller. De lagom chockerande vändningarna landar i regelbunden takt och intensitetsnivån är ständigt hög. Miniserieformatet, i det här fallet sex avsnitt, är den perfekta ramen för den här typen av berättelse och speltiden innehåller inte en enda tråkig sekund. Kort sagt polerad prestige-tv av hisnande kaliber och ett säkert kort som rafflande underhållning med viss tyngd.

Läs mer