Annons

Stora världsartister aktuella för Kalmarspelningar

Destination Kalmar har anställt den öländske konsertarrangören Pelle Aldestam som projektledare för evenemang. Och han har redan ett gäng spelningar på gång.
Publicerad 5 mars 2021
Pelle Aldestam presenterades som projektledare för evenemang, och avslöjade direkt lite detaljer kring vad som komma skall.
Pelle Aldestam presenterades som projektledare för evenemang, och avslöjade direkt lite detaljer kring vad som komma skall.Foto: Skärmdump

Under ett digitalt partnermöte på fredagsmorgonen presenterades Pelle Aldestam av Destination Kalmars Åke Andersson.

– Vårt samarbete började efter att jag tog kontakt om en spelning på Fredriksskans, säger Aldestam.

Annons

Kontakten ledde vidare och nu är han anställd av Destination Kalmar. Han är mitt uppe i planeringen av spelningar på både befintliga konsertarenor och de som är under uppbyggnad i Kalmar. Hela tiden beredd att ändra kurs beroende på hur pandemin utvecklas.

– Vi kan inte räkna med att nå ett normalläge i sommar. Så vi tittar på hur vi istället kan skapa säkra utomhusplatser för evenemang på exempelvis slottet och Skälby.

Under vintern är förhoppningen att konserter ska kunna arrangeras i nya ishallen, som håller på att uppföras.

– Vi har klart med en julshow i ishallen vecka 50.

Nästa vår är också grejer på gång i ishallen, som kan ta upp emot 3 500 människor vid konsert.

– Vi har tre bokningar under våren 2022, samtliga stora svenska artister, avslöjar Pelle Aldestam.

Sist, men inte minst, så finns långt gångna planer för Fredriksskans som sedan tidigare har presenterats som en framtida arena för stora utomhusspelningar.

– Den internationella konsertarrangören Scorpio har fått upp ögonen för Kalmar och vi har två stora internationella akter på gång till sommaren 2022 - och vi hoppas på upp till fyra.

När journalisten Magnus Krusell, som modererar partnermötet, frågar om Bruce Springsteen är drömbokningen till Fredriksskans svarar Aldestam:

– Rolling Stones vore något, de ligger ju hos Scorpio. Frågan är om de lever 2022!

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons