GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sveriges Ungdomskör gästar flera platser i länet

Sveriges Ungdomskör (SVUK) är en rikstäckande ungdomskör som består av 32 sångare mellan 16-27 år. Nu ger man sig ut på en sommarturné och gästar flera platser i länet.
Publicerad onsdag 08:58
Sveriges Ungdomskör ger utomhuskonsert vid Station Linné i Skogsby den 25 juni.
Sveriges Ungdomskör ger utomhuskonsert vid Station Linné i Skogsby den 25 juni.Foto: Pressbild

Varje år gör kören ett antal produktioner i form av internat, konsertturnéer och inspelningar. Kören har tidigare besökt omkring 30 orter, varav Kalmar i januari 2014.

Under årets sommarturné beger man sig till östra delarna av länet och Öland.

– Turnén var egentligen planerad att genomföras sommaren 2020, då det även var tänkt att vi skulle medverkat vid Virserums musikdagar, men vi vet alla vad som hände då. Vi är därför extra glada att äntligen kunna genomföra den efterlängtade turnén nu, säger körens producent Lotta Wilund, i ett pressmeddelande.

Nu när kören gästar länet vill man passa på att skicka med en uppmaning till körintresserade ungdomar.

– Imorgon (onsdag, reds. anm.) eftermiddag anländer 30 glada sångare till Kalmar från olika platser i Sverige. De som kommer längst norrifrån bor normalt i Piteå och Luleå, sedan har vi sångare från olika platser ända ner till Malmö. I nuläget saknar vi dock sångare från Småland. Det vore ju väldigt roligt om någon från trakten skulle vilja söka till kören, säger Lotta Wilund som själv är uppvuxen i Blomstermåla.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.