Teatergrupp bjuder på tragikomisk familjehistoria

God jul dönickar. Det är en föreställning som kommer att framföras av amatörteaterföreningen Teaterinvest två datum i slutet av april.
Publicerad 17 april 2023
God jul dönickar.
God jul dönickar.Foto: MATILDA LARSSON

Föreställningen beskrivs som en tragikomisk familjehistoria. Pjäsen utspelar sig på julafton, men det kunde ha varit vilken högtid som hest.

– Föreställningen handlar om en familj som träffas på julafton. Det är höga förväntningar om den perfekta julen som blandas med högtidsångest och familjens olikheter, relationer och utanförskap. Precis som det så ofta kan vara, säger Lena Hellström, ordförande Teaterinvest och fortsätter:

– Den här pjäsen handlar om så många olika viktiga teman och händelser. Vi, som familjerna består av, har alla en egen historia.

Föreställningen är skriven av Jenny Herlin, som har skrivit många av gruppens tidigare framförda pjäser.

– Vi läste den i höstas och kände direkt att den här vill vi sätta upp. Vi blev kära i pjäsen helt enkelt. Den var perfekt för vår grupp med antal personer och vilka vi är. Den passar som handen i handsken för oss. Vi hade tänkt spela den till jul eller nyår, men det hann vi inte med.

Istället kommer pjäsen att spelas upp nu den 26 och 28 april i Jenny Nyströmsskolans aula.

– Jag tycker om att sätta upp pjäser som berättar någonting. man ska bli road men man får gärna få en tankeställare också. Jag tycker om när skrattet fastnar lite i magen, men man ska absolut bli road också. Man ska få med sig en tanke om att vara rädda om varandra.

– Det är en fantastiskt bra pjäs och jag är väldigt stolt över gruppen. En del är splitter nya och andra är gamla i gamet, men alla är så fantastiskt bra och har vuxit in i sina roller. Jag är så stolt över uppsättningen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.