GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tommy Nilsson om lokala konserterna: ”Den gemensamma upplevelsen som folk har saknat”

Efter 1,5 år av pandemi och inkomstbortfall är det äntligen grönt ljus för artister att ge sig ut på turné igen. I nästa vecka håller Tommy Nilsson konserter i Vissefjärda kyrka och Madesjö kyrka.
Publicerad 11 november 2021
Tommy Nilsson. Foto: Karin Törnblom
Tommy Nilsson. Foto: Karin Törnblom

Musiklivet är verkligen på uppgång igen efter 1,5 år av inställda konserter, festivaler och andra kulturevenemang! Tommy Nilsson har gett sig ut på turnén ”Allt som jag känner” och han samlar då flertalet lokala körer på 28 orter runt om i hela Sverige för att uppträda i landets kyrkor. Den 16 november besöker han Vissefjärda kyrka i Emmaboda kommun och den 17 november Madesjö kyrka i Nybro kommun.

– Jag försöker se kyrkan som en väldigt fin konsertlokal. Det är en respektfull plats och en lyssnande publik. Jag är inte religiös på något sätt men kyrkan är en naturlig samlingsplats, nästan mer av tradition än av religiösa skäl, som till exempel vid dop, begravning eller bröllop.

Hur är det att synka ihop körer som du ska sjunga tillsammans med?

– Det är alltid spännande med olika kvalitet på körerna. Det varierar hur mycket tid de lagt ner på att öva. Vissa professionella körer behöver inte öva så mycket och amatörkörerna kanske inte alltid har tid att repa så mycket, utan gör två konserter på ett år och har det här som ett projekt. Men det blir alltid lika bra i slutändan. Det är alltid kul och spännande att träffa andra som gillar musik. Det är ett merarbete med körer men det ger en annan dimension till konserterna.

Turnén var ju tänkt att genomföras tidigare men har blivit uppskjuten, så vad har du haft för dig det senaste 1,5 året sedan pandemin kom?

– Det har varit tufft på många sätt för många i mitt skrå. Och under långa perioder hade varken jag eller min flickvän, som jobbar med samma sak, inga inkomster och inget att göra. Det har varit tufft. Efter en stund hittar man sätt att klara det också. Jag skriver min musik och att umgås med familjen har varit det stora plusset. Vi har haft somrar ihop som vi inte har haft på mycket länge när man vanligtvis är ute och spelar.

Hur hittar man inspirationen under en sådan här tid?

– Jag tycker att man hittar massor av inspiration när något sådant här som corona händer. Förutom pandemin är det klimatförändringar, det är Black Lives Matter i USA och det var kaos med Trump. Det finns hur mycket som helst att skriva om. Jag gav ut en EP, ”A Magnificent Moment In Time”, för något år sedan som är lite som ett tidsdokument över det som händer nu.

Har du något nytt material på gång framöver?

– Man släpper ju låtar nuförtiden som man efterhand kanske sätter samman till ett album, men det är ingen ekonomi i att släppa en skiva i dag. Det är ett nytt sätt nu och antingen hänger man med eller så stannar man hemma. Men jag släppte en låt i somras som heter ”Find The Lies” som handlar om desinformation, fake news, att man inte kan lita på någon och att det känns hopplöst ibland. Men jag släpper annat nytt material snart hoppas jag.

Tommy Nilssons hits som till exempel ”En dag”, ”Öppna din dörr”, ”Allt som jag känner”, ”Dina färger var blå” utlovas under konserterna och även ett antal handplockade guldkorn, tillsammans med kören samt pianisten Sven-Gunnar Peterson och cellisten Johanna Dahl.

– Det ska bli kul. I somras när jag gjorde Diggiloo upptäckte man att det inte bara är grejen att uppträda live som är roligt. Man blir glad när man ser människor se varandra. Det är den gemensamma upplevelsen som folk har saknat. Folk ser fram emot det lika mycket som själva konserten. Jag har bra hopp om framtiden.

Pressfoto
Pressfoto
Pressfoto
Pressfoto
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.