GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Triangelteatern tog festival med storm

Triangelteatern är kanske mest känd som teatergrupper för barn och ungdomar, men sedan några år tillbaka finns det även en vuxengrupp i föreningen. Gruppen gjorde succé under en festivalhelg i Jönköping.
Publicerad 2 oktober 2021 • Uppdaterad 2 oktober 2021
Längst bak står: Simon Almljung och Andreas Jönsson. Främre raden från vänster: Lotta Lindwall, Lena Hellström, Lena Westergren, Amanda Arnryd, Mari Almljung och Kerstin Dunvik.
Längst bak står: Simon Almljung och Andreas Jönsson. Främre raden från vänster: Lotta Lindwall, Lena Hellström, Lena Westergren, Amanda Arnryd, Mari Almljung och Kerstin Dunvik.
Foto: Frida Emtorp

I slutet av september arrangerade Amatörteaterns riksförbund ett seniorteaterforum i Jönköping med bland annat workshops, föreställningar och studiebesök. Trots att Triangelteaterns vuxengrupp inte enbart bestod av seniorer fick man dispens att delta. Triangelteatern framförde föreställningen ”Pensionat Sensommar” som handlar om en samling människor med väldigt olika personligheter som träffas på ett pensionat för att vila upp sig.

– Den gjorde succé på festivalen och togs emot mycket positivt. Vi hann endast hann repetera fysiskt ett kort tag under hösten 2020. Från november och hela våren repeterade vi digitalt. Vi satt uppkopplade på teams, sa våra repliker och diskuterade pjäsen två timmar i veckan hela våren 2021. Först efter vårt sommaruppehåll kunde vi träffas igen för fysiska repetitioner utomhus. Vi är så glada att vi inte la ner verksamheten utan fortsatte jobbet med pjäsen om än på ett annorlunda sätt, säger Mari Almljung vid Triangelteatern.

Föreställningen har framförts vid två tillfällen i Kalmar sedan tidigare och den kommer att framföras ännu en gång i Spelefanten under festivalen Ljus på Kultur.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.