Två nya artister klara för stadsfesten

Artist efter artist presenteras av Destination Kalmar inför Kalmar stadsfest. Den 28 april presenteras ytterligare två stora namn till stadsfesten – AmenA och Chris Kläfford.
Publicerad 28 april 2023
Kalmar Stadsfest 2022.
Kalmar Stadsfest 2022.Foto: Agnes Aronsson

AmenA slog igenom 2021 via sin medverkan i tv-programmet Idol. Redan nu har hon sjungit för en större publik än många av Sveriges artister då hon framträdde som duettgäst på Håkan Hellströms utsålda konsert på Ullevi ifjol. AmenA är aktuell med låtarna The Sun” och "Parasite" som är de första singlarna från hennes kommande debutalbum.

AmenA
AmenAFoto: Vendela Palmgren

Även Chris Kläfford är för många en Idol-känning. Han stod som vinnare av tävlingen 2017 och hans debutsingel Treading Waters som släpptes samma år som Idolvinsten letade sig upp på Spotify-listans förstaplats. Kläfford gjorde sig även ett stort namn i USA då han 2019 medverkade i America's Got Talent där han tog sig ända till semifinal.

Chris Kläfford uppträder på Larmtorget den 10 augusti och AmenA den 12 augusti på samma scen.

Chris Kläfford
Chris KläffordFoto: Pressbild
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.