unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Filmtipset

Underskattat Disney-äventyr

Foto: Disney+

Mulan (Film, Disney+)

Årets påkostade adaption av Disneys animerade klassiker “Mulan” (1998) har mött en hel del kritik. Vissa fans av originalet saknar dess karakteristiska sång- och dansnummer och lekfulla utsvävningar som den talande draken Mushu. För en person likt undertecknad, som har ett brokigt förhållande till musikaler och ingen vidare nostalgisk koppling till originalet, är den nya “battle epic”-inriktningen lyckad.

Premissen om den kinesiska 1400-talshjälten Hua Mulan (Yifei Lui), en ung kvinna som utger sig för att vara man för att ta sin åldrande pappas plats i kejsarens armé, är intakt men skildringen är mörkare och mer vuxen. Estetiken och scenografin är hisnande vacker och de välkoreograferade actionscenerna doftar wuxia-film i stil med Zhang Yimous verk. Ett välsvarvat äventyr för hela familjen.

Läs mer