unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Filmtipset

Unik biopic med elektrisk Hawke

Foto: Scanbox Entertainment

Tesla (Digital hyrfilm)

Biografiska filmer, så kallade “biopics”, har ofta en tydlig mall som de allra flesta titlarna i genren följer. Ju fler man ser desto mer märkbart och frustrerande blir det. Därför är det alltid välkommet med filmer som vågar ta ut svängarna och Michael Almereydas “Tesla” (2020) är ett ypperligt exempel.

Den alltid lika elektriska (väldigt passande beskrivning just här) Ethan Hawke spelar titelkaraktären och elpionjären Nikola Tesla och vi får följa med på hans turbulenta livsresa, exempelvis i kampen mot rivalen Thomas Edison (Kyle MacLachlan).

Mossigt och konventionellt berättande byts ut mot plötsliga karaokenummer, karaktärer som gör Wikipedia-sökningar mitt i filmen och historiska figurer som använder smartphones på 1910-talet. Det är piggt, underhållande, välspelat och högst sevärt hela vägen igenom.

Läs mer