Välkänd bluesprofil spelar i Kalmar

På fredagen den 11 september inleder Bluesföreningen Crossroads sin höstsäsong med en spelning på Söderport i Kalmar med Bill Öhrström och BergaBlues.
Publicerad 4 september 2020

Bill Öhrström
Bill ÖhrströmFoto: Pressbild/Boel Ferm

Bill Öhrström är välkänd inom bluesmusiken och bildade redan 1962 Slim´s Blues Gang tillsammans med sin bror Guy Öhström och Per ”Slim” Notini. Förutom musiker har han också verkat som skivproducent och allt-i-allo på skivbolaget Polydor samt varit klubbägare och bokningsansvarig på olika klubbar.

Vid konserten på Söderport kommer Bill att kompas av det sydsvenska bandet BergaBlues. Bandet har under många år varit en trio men kommer vid konserten i Kalmar att bestå av fyra man. Vid bluesfestivalen i Mönsterås 2018 vann bandet publikens pris i Scandinavian Blues Contest.

Konserten kommer att vara anpassad enligt riktlinjer med anledning av coronapandemin. Det blir högst 50 sittande personer i publiken.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.