Väntat besked: Kalmar stadsfest ställs in

Nu är det beslutat och klart, Kalmar stadsfest ställs in även i år.
Publicerad 4 maj 2021
Rix FM-festivalen under stadsfesten 2018.
Rix FM-festivalen under stadsfesten 2018.Foto: Sofia Sandvik/Kalmarposten

– Beslutet har värkts fram under våren, allt eftersom vi sett vart pandemiläget lutat, säger Pär Israelsson, chef för evenemang och möten på Destination Kalmar.

Stadsfesten är ett helt öppet evenemang där alla är välkomna. En sådan tillställning, som drar så mycket folk, är enligt Destination Kalmar omöjlig att genomföra under den pågående pandemin.

– Vi har kommit till ett läge där det är uppenbart att vi inte kommer kunna arrangera stadsfesten så som vi vill göra, och då väljer vi att inte göra det alls, fortsätter Pär Israelsson.

Stadsfesten ställdes in även förra året, och vissa artister som då hade hunnit bokas flyttades fram till i sommar. Nu börjar arbetet med att flytta fram allt till sommaren 2022.

Vilka artister som varit aktuella och som eventuellt dyker upp nästa år är hemligt. Förra våren hann endast ett namn tillkännages innan stadsfesten ställdes in, och det var Dotter som då gjort succé i melodifestivalen med Bulletproof. I år har hon gjort ny succé i mellon, med låten Little Tot.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.