GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

William Spetz kommer till Kalmar med vårdcentralskomedi

Skådespelaren William Spetz ger sig ut på vägarna i Sverige med den egenskrivna föreställningen ”Hjälp mig inte”. I februari nästa år kommer han till Kalmar.
Publicerad 5 oktober 2021
Sven Björklund och William Spetz.
Sven Björklund och William Spetz.
Foto: Peder Bergstrand

William Spetz gjorde sig känd redan som 15-åring med sina humorsketcher på Youtube. Han har därefter skrivit och spelat den kritikerrosade föreställningen ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” och bland annat medverkat i Netflix-serien ”Störst av allt”.

Nu är det dags för nästa egenskrivna verk i form av en vårdcentralskomedi med namnet ”Hjälp mig inte”. Föreställningen inleds med att patienten Marcus söker sig till vårdcentralen i hopp om att trappa ner på sin antidepressiva medicin.

”I undersökningsrummet möter han den något splittrade allmänläkaren Lennart som snabbt motsätter sig Marcus önskan. När läkartiden plötsligt urartar i en bisarr, komisk och komplicerad afterwork så tar den påstådda festen snart oväntade vändningar”, så beskrivs pjäsen.

– Det har tagit mig nästan tre år att skriva Hjälp mig inte och det har varit det svåraste jag någonsin gjort, samtidigt som pjäsen har gett mig en oväntad frihet. När jag skriver en fiktiv berättelse så är det plötsligt möjligt att vara personligare och gå längre än när jag skrev en självbiografisk monolog. Det är konstigt men spännande. Och jag längtar ihjäl mig, säger William Spetz om föreställningen.

Skådespelaren Sven Björklund, känd från humorgruppen Klungan, spelar rollen som den splittrade allmänläkaren. William och Sven har arbetat tillsammans flera gånger tidigare, bland annat i tv-serien ”Filip och Mona” och i radioteatern ”Bokbussen”.

– William Spetz har skrivit en väldigt intressant föreställning som jag som skådespelare älskar att få ta mig an då den är fri, lekfull och spelbar på så många olika sätt. Jag är säker på att publiken kommer märka hur kul vi har på scen, säger Sven Björklund.

Den 18 februari 2022 spelas föreställningen till Kalmarsalen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.