GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

15-åring hade med pistol till skolan: ”Vi tar den här händelsen på stort allvar”

En anmälan om vapenbrott har upprättats efter en incident vid lunchtid under gårdagen, onsdag, då polisen kallades till Paradisskolan i Nybro.
Publicerad 13 januari 2022
Genrefoto: Michael Hoffman/Mostphotos
Genrefoto: Michael Hoffman/Mostphotos

– De skickades dit med anledning av att en 15-åring ska ha haft med en pistol till skolan. Den är tagen i beslag. Den ska inte ha varit skarp, men det ska göras en undersökning av den. Det gjordes inget gripande av honom. Han blev förhörd och kontrollerad på platsen, säger Calle Persson, polisregion syds presstalesperson.

Enligt Magnus Holmerin, rektor för Paradisskolan årskurs 7-9, fick de under gårdagen kännedom om att det skulle finnas ett pistolliknande föremål hos en elev.

– Då kontaktade vi genast polis och de kom hit. Det löste sig på ett bra sätt i och med att polisen kom och hanterade situationen så skyndsamt som de gjorde och de fick läget under kontroll på ett väldigt fint sätt.

Hur agerar ni från skolans håll vid den här typen av händelser?

– Så fort det sker lagbrott på skolan, oavsett vilken typ av lagbrott, så agerar vi skyndsamt. Vi vill säkerställa tryggheten för alla elever och all personal på Paradisskolan – det är det som är vår högsta prioritet i de här lägena. Jag känner mig helt trygg med hur den här händelsen hanterades och jag hade en tät dialog med polisen så fort vi fick vetskap om detta. En viktig del är just vår nära dialog med polisen när det sker lagbrott. Det är en grundläggande princip som vi jobbar efter när det inträffar händelser, säger Magnus Holmerin.

Finns det något du vill förmedla till elever och föräldrar som kan bli oroliga efter en sådan här händelse?

– Det här är inget som har synts i verksamheten. Det är nog väldigt få elever som vet om händelsen. Det hanterades på ett tryggt och lugnt sätt. Det är oroväckande när vi får den här typen av signaler och vi tar den här händelsen på stort allvar.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.