unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

15-åring tog stryptag på annan elev - fälls för misshandel

Hävdade att den andre killen hade uttryckt sig illa mot en kompis.
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.
Foto: Agnes Aronsson

Händelsen utspelade sig på en grundskola i Nybro i maj förra året.

Målsäganden konfronterades av tre andra ute på skolgården, där han anklagades för att ha sagt rasistiska saker till en av killarna.

Från ett fönster såg sedan en anställd på skolan hur 15-åringen höll målsäganden i ett kraftigt strypgrepp, och slog larm. I flera dagar efteråt ska målsäganden ha haft ont i halsen och haft svårt för att prata.

15-åringen nekar, liksom hans kumpaner, men det hjälper inte när det finns både ögonvittne och dokumenterade skador. Han fälls därför för misshandel, och påföljden blir 20 timmars ungdomstjänst. Han ska även, tillsammans med vårdnadshavare, betala ett skadestånd på 12 500 kronor.

Däremot frias han från åtalspunkten gällande olaga hot. Enligt målsäganden ska 15-åringen ha sagt till honom att ”nästa gång jag ser dig sätter jag kniven i magen på dig”. Då 15-åringen nekar till detta och ord står mot ord räcker dock inte bevisningen.

Läs mer