Annons

17-åring stal husbil på fyllan och körde runt på stan

Efter en ungdomsfest i Nybro stal den berusade 17-åringen en husbil och körde iväg. Nu döms han för flera brott.
Publicerad 29 oktober 2023
Montage. Husbilen på bilden är inte den aktuella husbilen.
Montage. Husbilen på bilden är inte den aktuella husbilen.Foto: Mostphotos

Det var i slutet av april i år som 17-åringen var på en ungdomsfest i Nybro. I polisförhör berättar tonåringen att han inte minns så mycket av kvällen, men att han ska ha druckit mycket alkohol.

Under festen blev 17-åringen hämtad och skulle köras hem – men hoppade istället ut ur bilen och begav sig mot en bostad där en husbil stod parkerad i ett olåst garage. 17-åringen bestämde sig då för att sno husbilen och köra med den.

Annons

Färden med den stulna bilen gick mot en snabbmatsrestaurang i Nybro där kompisar till 17-åringen befann sig. Tonåringen visade upp husbilen för kompisarna och ropade att han hade snott den, enligt vittnesuppgifter. Efter att han gjort det backade han in i en varubutik och körde iväg på Norra Vägen med en nu skadad husbil – detta medan kompisarna larmade polis.

Kompisarna följde efter 17-åringen som körde vingligt och i ”alldeles för hög hastighet”. Husbilsfärden avslutades på en parkering på Madesjövägen där 17-åringen greps av polis med 1,24 promille i blodet.

Nu döms 17-åringen för grovt rattfylleri, olovlig körning då han saknade körkort och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Påföljden bestäms till 60 timmars ungdomstjänst. Han ska även betala 22 000 i skadestånd till husbilsägaren samt närmre 20 000 till ägarens försäkringsbolag.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons