Annons

18-årig Nybrobo dömd för rån

Rånade tillsammans med två kumpaner en fjärde ung man i centrala Nybro.
Publicerad 20 januari 2021
Rånarna tog bland annat ynglingens cigaretter och zippotändare. Genrebild.Foto: User_84488/Mostphotos

Rånet skedde på Hornsgatan den 28 december 2019. Det 18-åriga brottsoffret var i sällskap med en tjej då de tre gärningsmännen kom fram.

Den då 17-årige huvudmannen slet tag i 18-åringens krage och tvingade bort honom en bit, där trion tömde hans fickor på föremål, varefter de lämnade platsen. De tog med sig cigaretter, mobiltelefon, zippotändare, bankkort, id-kort, matkort och busskort. Då tjejen undrade om 18-åringen inte kunde få behålla telefonen slängde de den ifrån sig.

Annons

18-åringen kände till 17-åringen sedan tidigare. Han säger sig ha blivit rånad av denne förut, då under knivhot, men den utredningen ledde aldrig till rättegång. Den här gången kunde 17-åringen identifieras snabbt och då han lokaliserades av polis dagen efter hade han stöldgods på sig.

Rättegång har hållits och Kalmar tingsrätt dömer den nu 18-årige ynglingen för rån och ringa narkotikabrott. Straffet blir skyddstillsyn och 120 timmars samhällstjänst. Solidariskt med sina föräldrar ska han även betala 7 650 kronor i skadestånd till rånoffret.

De övriga gärningsmännen har förblivit okända.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons