Annons

25-åring åtalas för knivhugg i ryggen

Mannen ska ha huggit offret i ryggen i samband med en narkotikaaffär.
Publicerad 17 juni 2021
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Mordförsöket inträffade på Joelskogens camping i Nybro den 24 mars. Där påträffades en allvarligt skadad man i 40-årsåldern. Två dagar senare greps den utpekade gärningsmannen, en 25-åring från orten. Han har suttit häktad sedan dess och på torsdagen åtalades han för mord.

Av utredningen framgår att offret ett par dagar tidigare hade köpt narkotika av 25-åringen. Han blev besviken då han senare upptäckte att knarket var utspätt med strösocker. När han träffar på 25-åringen på Joelsskogens camping den aktuella dagen ger han denne en örfil, och får en kniv i ryggen tillbaka.

Annons

Åklagaren skriver: "På grund av det livsfarliga hugget åsamkades XX svår kroppsskada med stor mängd blod i den högra lungsäcken och skada på högra lungas underlob. NN har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att bakifrån hugga målsäganden med livsfarligt vapen mot vital del av kroppen. Det fanns en fara för att brottet skulle fullbordas eftersom skadorna var livshotande och XX hade förblött om han inte kommit under snabb läkarvård.”

25-åringen åtalas även för narkotikabrott. Mannen nekar till brott.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons