Annons

76-åring försvann i Orrefors för fyra månader sedan – hans fru vädjar om hjälp

76-årige Stig Lönnquist lämnade sin bostad i Orrefors vid 10-tiden den 3 maj och har inte setts till sedan dess. Hans fru Perla Barnes Lönnquist letar fortfarande och vädjar till allmänheten att höra av sig till polisen om man vet någonting.
– Jag behöver hjälp för att få reda på var min man är. Det är fyra månader sedan han försvann.
Publicerad 1 september 2021 • Uppdaterad 13 september 2023
Genrebild
GenrebildFoto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Stig lämnade sitt hem utan att förklara vart han skulle. Han gillar att gå i skogen och ska ha varit fullt frisk när han gav sig iväg. Men Perla är orolig att hennes man har hamnat i ett sjukdomstillstånd och glömt bort vem han är.

– Det är möjligt att han har glömt bort sitt eget namn, han hade inga dokument med sig.

Annons

Efter att Stig försvann inleddes en omfattande sökinsats med stora resurser som pågick i tre dagar, men utan resultat. Ett antal polispatruller, varav flera hundpatruller, mc-polis, ridande polis, helikopter från både polisen och försvaret, hemvärnet, enduroförare från Nybro motorklubb, orienterare och Missing People letade igenom det aktuella sökområdet. Därefter avslutades den intensiva sökinsatsen. Men polisen letar fortfarande efter Stig.

– Vi gör regelbundna kontroller och eftersökningar i terräng och i vatten samt på olika konton. Det utreds som en försvunnen person, utan misstanke om brott, säger Susanne Nylander, förundersökningsledare på polisen.

Eftersom Stig inte har hittats efter den omfattande sökinsatsen vill Perla undersöka om han har lyckats ta sig till en annan stad eller ort där ingen känner igen honom.

– Han kan leva som en hemlös i någon stad. Jag förbereder mig för att åka till Kalmar, Växjö, Lund, Stockholm och Uppsala. Jag tänker uppsöka organisationer som hjälper hemlösa. Jag behöver veta var min man är.

Signalement

Stig är 185 centimeter lång, har en slank kroppsbyggnad och har kort, vitt hår. När han lämnade sin bostad i Orrefors var han klädd i en grön jaktjacka med brunt läder på axlar och armbågar, gröna gummistövlar och jeans. Enligt uppgift till polisen tycker mannen om att gå i skogen. Han ska ha varit fullt frisk vid försvinnandet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons