Annons

Åkrahällskolan visar upp positiv trend – kraftig ökning av antal elever

Återstarten av Barn- och fritidsprogrammet på Åkrahällskolan blev en succé, samtidigt som flera gymnasieprogram blev fulla från start.
Publicerad 14 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Åkrahällskolan visar upp glädjande siffror. Till läsåret 2023/2024 har nämligen 182 elever börjat årskurs 1, vilket är en ökning med 40 elever jämfört med föregående läsår.

Detta läsåret har man dessutom det nya tillskottet Barn- och fritidsprogrammet i utbudet. Det visade sig vara populärt då programmet fyllde samtliga platser och med en lång reservlista.

Annons

– Vi är oerhört glada och stolta över det stora intresset för vår skola. Det är en tydlig signal om att vår strävan efter att erbjuda högkvalitativa utbildningar uppmärksammas och uppskattas, säger Helén Fredriksson, rektor på Åkrahällskolan, i ett pressutskick.

Vidare berättar man att flera gymnasieprogram varit fulla redan från start.

– Vi märker att allt fler ser Åkrahällskolan som sitt förstaval, något som gläder oss enormt. Det är därför väldigt viktigt att redan från start göra ett väl övervägt val. Vi ser en trend där våra program snabbt blir fulla, vilket innebär att chansen att byta till oss i ett senare skede av antagningsprocessen minskar, säger Susanne Carlsson, rektor på Åkrahällskolan.

– Den positiva trenden på Åkrahällskolan visar att vårt arbete ger resultat. Det är glädjande att se att ungdomarna uppskattar vårt programutbud, som är anpassat efter både dagens behov och framtidens arbetsmarknad. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla gymnasieskolan och tar hänsyn till elevernas önskemål och behov. Vårt mål är att skapa en miljö där varje elev kan trivas och uppnå sin fulla potential, säger Jimmy Rudelius, skolchef i Nybro kommun.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons