Annons

Äldre kvinna lurad av bedragare i hemmet

En äldre kvinna i 90-årsåldern boendes i Nybro kommun blev under fredagen utsatt för bedragare som besökte kvinnan i hennes hem.
Publicerad 18 september 2023
Montage.
Montage.Foto: Mostphotos

Bedrägeriet började med att kvinnan fick ett samtal av en okänd gärningsperson som uppgav sig jobba för kvinnans bank. I samtalet berättade den falska bankmannen att någon försökt ta ett lån i kvinnans namn och att de skulle skicka ut en banktjänsteman till kvinnans hem för att hämta upp hennes bankkort.

– De sa att hon skulle få ett nytt bankkort för att förhindra otillåtna uttag, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Under fredagen knackade till slut en person på som uppgav sig komma från banken. Kvinnan gav då sitt bankkort och tillhörande kod. Samma dag gjordes uttag och köp på totalt 20 000 kronor.

– Det är inga lokala som sysslar med detta. Bedragarna koncentrerar sig geografiskt och får de napp så har de en i närområdet som åker upp, säger Loeffel.

– Vi har inga misstänkta så här långt. Det finns inga banker som kommer och hämtar upp kort, ge aldrig ifrån dig ditt bankkort eller kod.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons