GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äldre man lurad på 110 000 kronor av ”internationellt företag”

Publicerad 15 juni 2022
Foto: Mostphotos

I början på veckan fick polisen in en anmälan från en man i 85-årsåldern från Nybro. Han uppger att han har blivit lurad på 110 000 kronor av en bedragare.

– Han blir uppringd av någon som säger sig komma från ett internationellt företag. Den som ringer pratar engelska och uppger sig bo i London. Bedragaren säger att de ska hjälpa honom att få tillbaka pengar som han förlorat genom ”trading”, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Huruvida mannen ägnat sig åt handel av aktier och värdepapper eller liknande är oklart.

– De säger att han ska få hjälp att få tillbaka 200 000 euro. De pratar vid olika tillfällen i en månads tid och han har gett bedragaren tillgång till sin dator via en applikation. Det försvann 110 000 kronor som han inte kommer åt.

En anmälan om bedrägeri är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.