Annons

ÅTAL: Man trängde sig in i bostad och stal bil från familj

Det var en söndagsmorgon i oktober som en man ska ha trängt sig in i en bostad i Nybro kommun med syfte att stjäla en bil. I bostaden befann sig en familj med små barn.
Publicerad 21 november 2023
Kalmar tingsrätt
Kalmar tingsrättFoto: Hedda Ottestam, Mostphotos

En man i 35-årsåldern är misstänkt för en lång rad brott efter händelsen. Enligt stämningsansökan ska mannen ha trängt sig in i bostaden och sagt något i stil med ”jag måste ha nycklarna till bilen, polisen skjuter mig annars” och ”mitt liv är värt mer bilen”. Därefter ska han ha tagit bilnyckeln och när en person i familjen ville ta tillbaka nyckeln ska mannen ha knutit näven och höjt den mot personen, vilket bevittnades av personens minderåriga barn.

Han ska även tidigare ha försökt stjäla grannarnas bil. Där har han ryckt i en bildörr och sagt ”jag måste ha en bil, ge mig bilnycklarna” och ”ge hit bilnycklarna för helvete”. Han ska dessutom slagit sönder ett fönster till en altandörr. Mannen lämnade när personen i bostaden sa att han ringde polisen.

Annons

Polis kunde senare lokalisera bilen nerkörd i ett dike på en skogsväg. Dagen efter anträffas även mannen gående längs en väg.

För händelsen åtalas nu mannen för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt hemfridsbrott, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och ringa narkotikabrott.

Mannen varken erkänner eller nekar till brott.

Han åtalas även för narkotikabrott, ringa dopningsbrott och ringa narkotikabrott, vilka ska ha skett i Eskilstuna kommun i augusti 2023 och december 2022.

Mannen erkännrr dessa brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons