GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bank lyckades stoppa bedrägeriförsök: ”Jättebra gjort”

Nybro • Publicerad 23 november 2021
Foto: Mostphotos

Under måndagen vid 14-tiden ska en kvinna i 80-årsåldern ha blivit utsatt för ett bedrägeriförsök. Någon ska ha ringt upp henne och sagt att hon behövde göra en återbetalning och att de därför behövde hennes bankuppgifter. Kvinnan ska ha gett ut alla uppgifter som uppringaren efterfrågade.

Men banken märkte vad som hände och hann spärra kortet innan några pengar hade dragits.

– Banken ringer sedan upp henne och berättar att det skett ett misstänkt bedrägeriförsök och att de därför spärrat kontot. De har lyckats avstyra ett bedrägeri, så det är jättebra gjort av dem, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

En anmälan om bedrägeriförsök är upprättad.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.