Batongbeväpnad och narkotika i fickan – man döms till fängelse

Med narkotika i fickan och beväpnad med batong. En man i 45-årsåldern från Nybro döms nu till fängelse för flera brott.
Publicerad 5 februari 2023
Kalmar tingsrätt
Kalmar tingsrättFoto: Agnes Aronsson

Den 24 januari 2021 befann sig mannen i centrala Nybro. Han blev då påkommen med att bära på en mindre mängd narkotika och en batong.

Senare samma år, den 3 oktober 2021, var det dags för samma visa igen. Beväpnad med batong och innehav av narkotika. Fast denna gången befann sig mannen på Gamla Storgatan i Färjestaden på Öland.

Mannen erkänner brotten, förutom när det gäller brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, som skedde i Färjestaden. Det kan han varken erkänna eller förneka men han medger att han har haft batongen på sig.

Mannen förekommer under 18 avsnitt i belastningsregistret. Han har återfallit i brott och tingsrätten anser att det inte finns någon möjlighet att välja annat straff än fängelse. Påföljden blir 2 månaders fängelse.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.